Текла вижда бял свят ...

Нови версии. Нови модули. Нови идеи. Предстоящи събития.
Отговори

Първи впечатления

Положителни
1
33%
Отрицателни
0
Няма гласове
Не е достатъчно функционално
0
Няма гласове
Не е достатъчно шарено
1
33%
Какво точно е това ?
1
33%
 
Общо гласове: 3

Потребителски аватар
stoar08
Мнения: 1548
Регистриран: 09-11-2004 08:15
Име: Стоян Арабаджиев
Местоположение: Самоков

Текла вижда бял свят ...

Мнение от stoar08 » 09-11-2008 00:46

http://nepitai.com/tekla_readme.txt - с няколко думи какво (се очаква да) е това.
http://stoar08.com/Tekla_RC.exe
http://stoar08.com/Tekla_280509.zip
Със сигурност няма да работи с Firebird по-стар от 2.1. Предполагам, че няма да работи и с "неконвертирани" бази (взети от времето на firebird 1.5 например).

Ако с .net 2.0 SP1 прави мизерии, инсталирайте .net 3.5 (в него има SP2 за 2.0, който не намерих отделно).

Вътре има скрипта за добавяне към базата на Aton (пак да напомня - не експериментирайте на действащи бази ... едвали ще имам време да вадя чужди глави от торбите).

Необработени грешки при начално стартиране не са невъзможни, на всички тях
има бутон "continue" :) Разместване на екрана е възможно само при "авторски" вход. Същото важи и за всички останали настройки.

Още няма отчети (comming soon).

Очаквам критика (да не се лъжем, рано е за похвали ... :) )

ПС Надявам се, че съм взел най-доброто от Shop/Aton, имайте милост - в понеделник го слагам на обект.


----- 13.11.2008
Значително преработен механизма за работа с клавиатурен баркод четец (в момента работи стабилно на p3 450 mhz с "ползван" windows и 128mb ram). При необходимост ще изведа възможност за настройка.
Опция за ръчно въвеждане на баркод.
Колоните за количество са празни, ако наличността е 0
Някои вътрешни промени по препоръки на google ;)

----- 20.11.2008
Персонален отчет (очаква се да разнася и каси) с Alt+11
Цветова схема :)
Други дребни корекции

----- 26.11.2008
Отчетите са почти пълнофункционални (няма отчети по обекти, но и тях ще направя). За момента би трявало да се генерират 1:1 (включително 1 бъг в служебното нулиране на персоналните отчети :) ).

----- 04.12.2008
Взимане предвид флага за продажни цени с ДДС.
Операциите се записват към обекта по подразбиране на оператора.
"Фискализиране на последната служебна сметка" с Alt + F8 (би трябвало да работи и да отразява фискализирането в Aton)
Статистическите данни за цена по основна ценова листа и цена по текуща ценова листа са вече верни.
Други дребни косури ...

---- 15.12.2008
Остранена грешка след запис на фискализирана сметка (новият sql script е важен!)
Редица промени по интерфейса (основно с цел "бързо реагиране"). Цените вече се опресняват с нежно закъснение (подобно на Aton)
Диалозите за избор от тип "Да/Не" са преработени да работят с Enter и Esc
Уведомяване за неразпечатан бон (и опция за повтаряне)
Ръчно правене на дневни отчети (с и без нулиране)
Добавена опция за работа с >1 клиент (f3 отваря нова продажба, alt+f3 извежда списък за избор)
Ресто
Настройките на интерфейса се пазят по нов начин (заобикалям презастраховка на Microsoft, свързана със сменяването на версии). Ако имате съществуващи, няма да бъдат прочетени. Ще се помнят от тук натам.

---- 25.12.2008
Сериозна преработка на работата на ценовите листи.
Изцяло преработена работата с баркодове. Подобрено времето за намиране между 25% и 200 пъти (не, не е правописна грешка ...)
Промени по начините на изобразяване на количество
Остранен проблем в търсенето ("подминаване")
Печатането на бележки не блокира работата (може да се работи докато се печати предишния бон)
Сигнализацията за наличие на връзка с базата се осъществява чрез часовника (зелен - има; червен - няма) :)
Скриване на паролата за базата в диалога за настройки
"Сложно плащане" (не се отразява в базата, но се разпечатва съответният бон според конфигурацията в Aton)
Цялостна оптимизация на модула
Опция за приключване с Enter(изисква алтернативен суфикс за разпознаване на края на баркода)
Опция за приключване с Shift+бутон с ресто
Диалозите с отговор Да/Не приемат + и - като отговор (при евентуална работа само с numpad)
Backspace работи в бързото търсене
ПС Архивът съдържа и предишната версия, понеже не съм тествал текущата достатъчно обстойно. Единственият известен бъг в предишната е продажна цена 0.00 при много бърз оператор ...
Очаквам тази версия да е доста по-близо до Shop по производителност от колкото до Aton :)

---- 10.01.2009
Оцветяване на избрания ред в грида според това кой грид е избран
Вътрешна промяна в печата на бележки (предишната версия "умира" ако се пусне бележка преди да е завършена предишната)
Проверка за (почти) пълна или забранена за запис фискална памет
Периодични отчети от FP
Проверка за връзка с базата преди опит за правене на отчет
Проверка за незаписани в базата сметки преди опит за правене на отчет (основно с оглед бъдещата възможност за синхронизиране на променлив интервал. За момента закъснението при запис е 250 мсек ;))
Отстранена неточност при "продажни цени без ддс"
Бутон изход в основния диалог
Запомня се подреждането при изключване (по име или по кодове)
Работа с баркод четец по RS232 (не е пробвано! :) )
Опция за визуализиране на наличното количество (по подразбиране включена, съобразена с правата)


---- 29.03.2009
Работа с клиентски карти. Изключено по подразбиране
Възможност за директно въвеждане на баркод от клавиатурата. За да не се получават обърквания работи само от основната таблица с продуктите. Изключено по подразбиране.
Въведено задължително синхронизиране на всеки 60 секунди (ако не е направено такова по друга причина)
Оптимизация на синхронизирането с базата (значително е намален излишният трафик към клиента)
Остранен проблем при смяна на критерия за подреждане
Остранени проблеми в графичния интерфейс, водещи до "забиване" на клавиатурата
Обработка на някои рутинни грешки без запис в лог файла
Осъвременяване на механизма за нулиране на отчет(до около Aton 1030)
Леки промени при селектирането в грида
Корекция в протокола за FP550
ZekaFP Support
Предупреждение при неуспешна връзка с ФУ
Подробен лог (вход, изход, запис на сметка от потребителя, запис на сметка в базата данни,offline отчет). По обективни причини лог-а е криптиран, ще направя и инструмент за четене.
"Offline" отчет (експериментално!). Поддържа се локално копие на сумите с оборотите, ако се нулира отчет без връзка с базата, то този отчет се нулира при възстановяване на връзката.Отчетът се генерира в момента на нулиране(възможно е някоя от сумите да се разминава с тази, видяна от оператора), но се запазва физическата последователност на операциите.
Експорт на сметки и импорт на информация(разработва се FrontEnd за Aton,с кодово име Viktrix - "comming soon")
Отстранена грешка в ценовите листи от тип 3 и 4
Отстранена грешка при работа с ресто

---- 30.04.2009
Защита от "дефокусиране" (изключена по подразибране)
Отсранена неточност в записа на сметки, позволяваща дублиране в определени ситуации
Корекция в офлайн отчетите по обекти (визуализират се само операторите за текушият обект)
Корекция по затварянето
Промяна в начина за следене наличието на връзка с базата(не се генерира "празна" транзакция)
Промяна в начина на записване на специално зададени цени
Промяна в механизмът за синхронизиране (допълнителни оптимизация и защити от грешки)
Възобновено прочитането на промени в наличности, предизвикани от синхронизиращия се терминал (Извършва се заедно с редовните проверки, но записа на сметки от терминала НЕ предизвиква такива)
Брой редове в продажбата
Отстранена неточност, позволяваща некоректни данни за наличностите
Опция за изключване на FbEvents (известни проблеми с Windows Vista/2008)
Нежно забавяне при възстановяване на връзката с базата (милост към сървъра при повечко работни станции)
DeadLock Detector (очаква се да избегне фалшивото усещане за връзка с базата)
Преработка на работата с наличните количества (не се очаква видима промяна)
Отстранена неточност в поддържаното копие на данните за оборотите
Отстранена неточност в диалога за избор на множество кодове (предишните версии имат потенциална вероятност да не изведат грешка при немаркиране)
Предупреждение за незакрити сметки преди отчет/изход

---- 28.05.2009
* Отстранена неточност (несихронизиране при промяна само кода на артикул) - rc12.sql
* Корекция в синхронизирането (отчитането на последния прочетен запис е в отделна транзакция) с цел избягване на deadlocks
* Корекция в протокола за ZekaFP (отстранено "гръмване" при отчет;остранена неточност в периодичните отчети)
Работа с разфасовки (по подразбиране изключена). За момента не се отчита при запис на продажбата
Отстранена неточност в поддържаното локално копие на данните за оборотите (възможно разминаване, ако при стартиране има връзка с базата и сметки в локалния буфер)
Системна преработка в синхронизацията (rc13.sql)
Опция за известяване на потребителя при промени в базата данни (за момента : продукти и цени).Изключена по подразбиране.
Отстранена неточност при пъвроначалното зареждане (промените направени по време на зареждането не винаги се "захапват").
Отстранена неточност в персоналните отчети (сумата винаги е като за глобален отчет, без значение дали персоналният е вече нулиран)
Опресняване на данните за видовете плащане (изисква rc14.sql)
По-фин контрол на параметрите на транзакциите(синхронизиращите са в режим само за четене; всички видове транзакции за с параметър NoWait)
Наченки на модул за "мрежов контрол" (за момента позволява изпращане на съобщение, рестарт на синхронизацията, извеждане на статус)
Ако последната инициализация не е завършила успешно, не се опитва връзка с базата(ако забие заради firebird, следващия рестарт е гарантиран да зареди ...)


За момента не са известни несъвместимости до версия Aton 1.3.1079.948 включително. НЕ използвайте с Aton2 ...
Последна промяна от stoar08 на 28-05-2009 08:09, променено общо 16 пъти.
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...

Потребителски аватар
alex
Site Admin
Мнения: 1554
Регистриран: 02-11-2004 14:26
Име: Александър Димитров
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от alex » 10-11-2008 10:43

Как се подкарва, дава ми тази грешка:
See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
at Tekla.frmSettings.btnOK_Click(Object sender, EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///c:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
Tekla
Assembly Version: 1.0.0.0
Win32 Version: 1.0.0.0
CodeBase: file:///C:/Documents%20and%20Settings/Alex%20Dimitrov/Desktop/Tekla.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System.Data
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_32/System.Data/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Data.dll
----------------------------------------
System.Xml
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------
System.Configuration
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
stoar08
Мнения: 1548
Регистриран: 09-11-2004 08:15
Име: Стоян Арабаджиев
Местоположение: Самоков

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от stoar08 » 10-11-2008 13:47

В основната конфигурация добави ли си "текла" ? Честно казано не виждам логична причина за конкретната грешка ... Бих могъл да ти дам база, на която експериментирах днес на обекта, заедно с прилежаща конфигурация към нея.

Би трябвало да генерира файл teklaerr във временната директория, в него има ли някой?

Сега за първите тестови резултати :
С клавиатурния баркод четец има непредвидени (и честно казано досадни) дефекти. Ще им заделя повече време.
FP-550 Работи на пръв поглед стабилно
Поведението при движение из контролите има няколко забравени неща, довечера като ги оправя всички пак ще пусна версия.
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...

detelin
Мнения: 766
Регистриран: 09-11-2004 19:52
Име: Детелин Илиев
Местоположение: Несебър
Контакти:

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от detelin » 10-11-2008 14:51

При мен с първата версия на текла всичко тръгна нормално... има ли нещо по-специално в тази?

Потребителски аватар
stoar08
Мнения: 1548
Регистриран: 09-11-2004 08:15
Име: Стоян Арабаджиев
Местоположение: Самоков

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от stoar08 » 10-11-2008 16:44

Тази може да си добавя сама повече "работни места" в базата (има значение за опресняването на данни).
Като функционалност се очаква да е прилично по-разширена от това, което ти си виждал :)
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...

detelin
Мнения: 766
Регистриран: 09-11-2004 19:52
Име: Детелин Илиев
Местоположение: Несебър
Контакти:

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от detelin » 10-11-2008 23:46

Ами да, ама и при мен не тръгна :oops: същата грешка като при Сашо

Потребителски аватар
stoar08
Мнения: 1548
Регистриран: 09-11-2004 08:15
Име: Стоян Арабаджиев
Местоположение: Самоков

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от stoar08 » 11-11-2008 08:06

http://nepitai.com/Tekla.ini
Очаква да намери база на c:\aton.fdb на локалната машина, но би трябвало да ти позволи да си смениш пътя.



ПС Видях го - трябва изрично да се зададе фискално устройство "<няма>". Когато пусна преработката за баркод-четеца ще го оправя да е така по подразбиране ...
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...

detelin
Мнения: 766
Регистриран: 09-11-2004 19:52
Име: Детелин Илиев
Местоположение: Несебър
Контакти:

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от detelin » 11-11-2008 15:06

Като конфигурирах фу се оправи, но трябва ли после като пусна ехе-то на атон-а да виждам записаните продажби или още е рано?

Потребителски аватар
stoar08
Мнения: 1548
Регистриран: 09-11-2004 08:15
Име: Стоян Арабаджиев
Местоположение: Самоков

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от stoar08 » 13-11-2008 23:57

Смених архивът от началото на темата.
Забравих да допиша, че вече се взимат и артикули, които се водят по партидни номера.
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...

detelin
Мнения: 766
Регистриран: 09-11-2004 19:52
Име: Детелин Илиев
Местоположение: Несебър
Контакти:

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от detelin » 14-11-2008 11:38

Все още не ми се появяват продажбите в базата на атон, идеи?
Много ми харесва обаче, че си направил възможност за различна големина на шрифта отляво и отдясно, ако му сложиш и някакъв цвят на тотала ще е супер :wink:

Потребителски аватар
stoar08
Мнения: 1548
Регистриран: 09-11-2004 08:15
Име: Стоян Арабаджиев
Местоположение: Самоков

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от stoar08 » 14-11-2008 23:51

След завършване на основните неща (с приоритет в момента са отчетите), мисля да направя всички цветове и шрифтове променливи по желание. За момента - какъв цвят предпочиташ на тотала ?:)
По твойта база - пробвах, при мен нещата излизат в "справка продажби". В касата не се и очаква да се отразяват. Като оборот в отчета също фигурират. С каква версия firebird тестваш?
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...

detelin
Мнения: 766
Регистриран: 09-11-2004 19:52
Име: Детелин Илиев
Местоположение: Несебър
Контакти:

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от detelin » 17-11-2008 10:04

2.1.1
Не гледам касата, а справка продажби...

Потребителски аватар
stoar08
Мнения: 1548
Регистриран: 09-11-2004 08:15
Име: Стоян Арабаджиев
Местоположение: Самоков

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от stoar08 » 17-11-2008 10:40

Ако спреш firebird сървър-а, създават ли се smetki.tek и файлчета именувани с цифри?
В история на операциите има ли някой?
Ако извършиш продажби от Aton, преди и след Tekla, в номерацията има ли "празни места" ?
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...

detelin
Мнения: 766
Регистриран: 09-11-2004 19:52
Име: Детелин Илиев
Местоположение: Несебър
Контакти:

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от detelin » 17-11-2008 11:57

1. Създават се
2. Няма никой
3. Не няма празни места
П.С: При спрян firebird и продажби от текла после като го пуснах пак и пуснах атон-а (първоначално заби на формата за печат на продажби и го спрях и пуснах наново) дойдоха няколко от продажбите с цифричките, но после не можах да го получа пак...

Потребителски аватар
stoar08
Мнения: 1548
Регистриран: 09-11-2004 08:15
Име: Стоян Арабаджиев
Местоположение: Самоков

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от stoar08 » 20-11-2008 15:24

Имах желание да изчакам до опцията за "глобален отчет", но не можах :) Отчета за момента е OnLine операция. Би трябвало да се извършва коректно (включително каси, въпреки че при запис на продажба все още не се прави запис в тях). Обещавам в бъдеще да го оптимизирам от към скорост на извършване и мрежов трафик ...
Оцветил съм леко "живота" (надявам се да ви допадне ;) ).
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...

detelin
Мнения: 766
Регистриран: 09-11-2004 19:52
Име: Детелин Илиев
Местоположение: Несебър
Контакти:

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от detelin » 20-11-2008 16:21

Сложих си новата версия - маркирах продажба и пуснах атон - заби точно до код, изключих пуснах наново - продажбата беше се появила, оставих го включен и маркирах други продажби - ядец, изключвах включвах, но не би... :(

Потребителски аватар
stoar08
Мнения: 1548
Регистриран: 09-11-2004 08:15
Име: Стоян Арабаджиев
Местоположение: Самоков

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от stoar08 » 20-11-2008 18:25

Веднага след като направя глобалния отчет ще започна работа и по продажбите ... Интересен ми е ефекта, че Aton ти забива (искрено се надявам да не съм единствената причина ... ) :wink:
Имаше проблем в teklaerr.log - имаш ли такъв файл? Може ли да го пратиш ?

ПС Харесва ли ти външния вид поне ? ;)
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...

detelin
Мнения: 766
Регистриран: 09-11-2004 19:52
Име: Детелин Илиев
Местоположение: Несебър
Контакти:

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от detelin » 20-11-2008 21:20

Текла.ерр във временната дир ли?
Ако е той е абсолютно празен...
В интерес на истината винаги досега когато въобще някоя продажба е идвала е било след забиване на атон-а...
Относно външния вид - не е зле, но предполагам, че ще се пипа още :wink:

Потребителски аватар
stoar08
Мнения: 1548
Регистриран: 09-11-2004 08:15
Име: Стоян Арабаджиев
Местоположение: Самоков

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от stoar08 » 04-12-2008 00:16

Когато ти остане време може да хвърлиш 1 око на новата версия. Има няколко промени по записа на продажба.
Новия скрипт изисква стария да е пускан(така или иначе ми се налага да го приложа на "морското свинче", над което тествам ... ).

ПС надявам се, че не съм счупил нищо ;)
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...

Потребителски аватар
stoar08
Мнения: 1548
Регистриран: 09-11-2004 08:15
Име: Стоян Арабаджиев
Местоположение: Самоков

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от stoar08 » 15-12-2008 12:52

Преработено е доста сериозно, работи вече около 24 часа на обект. За момента наличната функционалност изглежда стабилна.

PS Текущата версия има грозен бъг. При маркиране е възможно да се получи нулева продажна цена (веднъж маркирана, остава поне до края на продажбата). Който успее да го симулира и да направи сполучиливо предположение в какъв случай се получава (преди срещата) получава бутилка грамотна водка :)
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...

Потребителски аватар
stoar08
Мнения: 1548
Регистриран: 09-11-2004 08:15
Име: Стоян Арабаджиев
Местоположение: Самоков

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от stoar08 » 10-01-2009 10:42

Специални благодарности на morphieus за заявеното доверие ;)
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...

Потребителски аватар
stoar08
Мнения: 1548
Регистриран: 09-11-2004 08:15
Име: Стоян Арабаджиев
Местоположение: Самоков

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от stoar08 » 29-03-2009 17:20

stoar08 написа:Специални благодарности на morphieus за заявеното доверие ;)
И постоянството ... :)

ПС Сменил съм линк-а в първото мнение.
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...

detelin
Мнения: 766
Регистриран: 09-11-2004 19:52
Име: Детелин Илиев
Местоположение: Несебър
Контакти:

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от detelin » 29-03-2009 18:01

А защо като маркирам, отдясно продуктите ми се подреждат по азбучен ред, а не по ред на маркиране?

morphieus
Мнения: 1341
Регистриран: 08-11-2004 16:57
Име: Слав Димитров
Местоположение: Ловеч
Контакти:

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от morphieus » 30-03-2009 08:13

Като влезнеш в настройките, имаш опция "Подреждане по азбучен ред"
Изображение

Потребителски аватар
stoar08
Мнения: 1548
Регистриран: 09-11-2004 08:15
Име: Стоян Арабаджиев
Местоположение: Самоков

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от stoar08 » 30-04-2009 02:00

Възнамерявах да изчакам още малко ("големия convert", да допиша разфасовките и т.н.), но версията към момента изглежда стабилна. Повечето промени са породени от сериозното натоварване на сървъра при 4-5 работещи станции в предишната версия.

ПС Обмислям все по-сериозно идеята за преминаване към .net 3.5 (преди някой да го обмисли вместо мен), ако ситуацията позволява - инстралирайте направо него.
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...

Потребителски аватар
stoar08
Мнения: 1548
Регистриран: 09-11-2004 08:15
Име: Стоян Арабаджиев
Местоположение: Самоков

Re: Текла вижда бял свят ...

Мнение от stoar08 » 28-05-2009 08:06

Добре, вероятно това е последната версия до края на юни месец (4 дни няма да съм в републиката, искам да съм спокоен какво се случва ...).
До тогава вероятно ще излезне официално инструмента за offline support (мрежова комуникация, export/import на информация през "offline" носител, четене на debug logs и т.н.), който и да не работи няма да е фатално.
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...

Отговори